Takaisin ylösarrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

Sähkönumeron hakeminen

Kuka hakee?

Tuotteen valmistaja tai maahantuoja.

Milloin haetaan?

Haethan sähkönumeroa hyvissä ajoin ennen kuin tuotetta aletaan toimittaa tukkuihin tai sähkönumero tarvitaan pakkaustietoja tms. varten. Varsinkin uusien hakijoiden on hyvä varautua siihen, että tuotetietoihin voidaan pyytää tarkennuksia ja täydennyksiä. Jos tuotetiedoissa ei ole puutteita, saa hakija yleensä sähkönumeron 2-3 arkipäivän sisällä, mutta palvelun ruuhkautuessa ja loma-aikoina toimitusaika voi olla pidempi.

Mistä haetaan?

Sähkönumerorekisteriä ylläpitää Sähköteknisen Kaupan Liitto ry. Tuotetietoasioissa lähetetään sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Miten haetaan?

Täydennä ainakin vähimmäistiedot tuotteesta Tuotetietostandardiin. Kursorin vienti excel-tiedoston otsikkoalueelle tuo esiin pikaohjeet. Tuotteen tiedot täydennetään ’Tuotetiedot’ –nimiselle välilehdelle. Välilehdiltä löytyy myös ohjeita, esimerkkejä ja koodilyhenteitä.

Liitä tiedosto sähköpostin liitteeksi ja pyydä sähkönumeroa osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Tai

Jos olet hakenut jo ennenkin tuotteille sähkönumeroa ja tiedät mitä tuotetietoja ja missä muodossa sähkönumeron saamiseksi tarvitaan, niin pyydä käyttäjätunnus Sähkönumerot.fi-palveluun osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja voit kirjautua itsepalveluun, jolloin voit:

  • luoda uusia sähkönumeroita
  • arkistoida tuotteita, jotka eivät enää tarvitse sähkönumeroa
  • lisätä/korjata tuotteen perustietoja
  • lisätä tuotekuvaustekstin tuotteelle
  • lisätä tuotteelle kuvia
  • lisätä linkkiosoitteen toimittajan omalle tuotekortilla
  • lisätä tuotekortille dokumentin, esimerkiksi käyttöohjeen tai esitteen

Ohjeita itsepalvelun käytöstä löydät tämän sivun oikeasta reunasta Tiedostot-laatikosta: Pikaohje itsepalvelukäyttäjille.

Ennen tietojen täyttämistä tutustu seuraaviin asioihin:

Kuinka kauan sähkönumeron saaminen kestää?

Sähkönumerot pyritään toimittamaan kahden-kolmen työpäivän kuluessa. Palvelun ruuhkautuessa aika-ajoin sähkönumeron antaminen saattaa kestää pidempään. Myös loma-aikoina on hyvä varautua pidempään toimitusaikaan.

Avauspohjan täydentäminen tulee tehdä huolellisesti, täydentäen kaikki vaaditut vähimmäistiedot ohjeiden mukaisesti. Sähkönumeron antaminen on aina nopeampaa kun tuotteiden tiedot ovat kerralla oikein avauspohjassa. Virheelliset ja epätäydelliset tuotetiedot tulee korjata ennen kuin sähkönumero voidaan antaa.

Mitä hakeminen maksaa ja miten sähkönumeroista laskutetaan?

Katso sähkönumeron hinta.

Tuleeko tuotteelle hakea uusi sähkönumero, jos sen ominaisuudet muuttuvat?

Katso Usein kysyttyä.

Voinko kierrättää sähkönumeroa?

Katso Usein kysyttyä.

Toimintaprosessi