Takaisin ylösarrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

Tuotteen/sähkönumeron arkistointi


Kun tuotteen valmistus/maahantuonti loppuu tai valmistaja tuo markkinoille uuden korvaavan tuotteen, vanhentuva tuote/sähkönumero arkistoidaan. Tuotetietoja ei poisteta Sähkönumerot.fi-palvelusta, sillä niitä saatetaan tarvitaan koko tuotteen käyttöiän ajan. Arkistoitu tuote ei kuitenkaan enää nouse esiin tuotehauissa ellei sitä haeta erikseen sähkönumerolla tai valita vaihtoehtoa: Hae myös arkistoiduista tuotteista.

Arkistointiin liittyvää

Korvaavan tuotteen ilmoittaminen

Aika kun uusi tuote korvaa arkistoitavan tuotteen, markkinoilta poistettavan tuotteen sähkönumero tulee ilmoittaa uuden tuotteen tuotetiedoissa Korvattu tuote -kentässä. Sähkönumerot.fi-palvelussa Korvaavan tuotteen sähkönumero päivittyy samalla arkistoidun tuotteen tuotetietoihin. Tämä linkitys toimii molempiin suuntiin, joten vaihtoehtoisesti arkistoitavalle tuotteelle voi arkistoinnin yhteydessä ilmoittaa tiedon korvaavan tuotteen sähkönumerosta jolloin tieto korvatusta sähkönumerosta päivittyy myös korvaavalle tuotteille.    
 

Jos tuotteen ominaisuudet muuttuvat, tuleeko sille hakea uusi sähkönumero ja vanha arkistoida?

Katso Usein kysyttyä.
 

Voinko kierrättää sähkönumeroa?

Katso Usein kysyttyä.
 

Arkistointitavat

Arkistointi itsepalvelussa

Sähkönumero.fi-itsepalveluun kirjautuneelle käyttäjälle tuotekortilla on toiminto Arkistoi tuote, jonka avulla yksittäiset tuotteet on helppo arkistoida sekä antaa arkistointipäivämäärä, jolloin tuote arkistoidaan vasta ilmoitettuna päivänä, ja korvaavan tuotteen sähkönumeron.

Jos arkistoitavia tuotteita on paljon, tuotteet kannattaa listata Tuotetietostandardi-exceliin esimerkiksi Sähkönumerot.fi-palvelun Tuotetietokansion avulla ja merkitään excelissä tuotteille Operaatio-sarakkeeseen P-kirjain (P=poisto) sekä tarvittaessa arkistointipäivämäärä (vanhassa excelissä sarake AX, uudessa TT510), jolloin tuote arkistoidaan vasta ilmoitettuna päivänä. Jos arkistoitava tuote korvataan uudella, arkistoinnin yhteydessä tulee tuotteelle ilmoittaa korvaavan tuotteen sähkönumeron (vanhassa excelissä sarake AB, uudessa TT520) . Täydennetty Tuotetietostandardi ajetaan järjestelmään Tuo tiedot Tuotetietostandardilla -toiminnolla, joka löytyy Tuotetiedot-välilehdeltä ja tallennetaan/hyväksytään samalla tavalla kuin muutkin tuotetietojen muutokset.

Arkistointipyyntö

Voit myös lähettää täydennetyn Tuotetietostandardin sähköpostin liitteenä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Tuotteelle annettu sähkönumero esiintyy toimitusketjussa monissa eri järjestelmissä ja luetteloissa, joten tieto tuotteen poistumisesta ei välttämättä tavoita heti kaikkia toimijoita. On myös hyödyllistä, että tuotteiden käyttäjät löytävät tarvittaessa tuotetietoa myös markkinoilta poistuneista tuotteista. Tämän vuoksi tuotteita ei poisteta rekisteristä kokonaan, vaan tiedot arkistoidaan.

Oletuksena Sähkönumerot.fi hakutuloksissa näkyvät vain aktiiviset tuotteet. Arkistoidut tuotteet saa näkyviin valitsemalla haku-toiminnoissa: Hae myös arkistoituja tuotteita.

Arkistoiduista tuotteista ei laskuteta. Lähetä tuotteiden arkistointipyynnöt 15.1. mennessä, jotta ne tulevat huomioiduksi ko. vuoden laskutuksessa, sillä laskutus tehdään tammikuun lopussa aktiivisena olevien numeroiden perusteella.