Takaisin ylösarrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

Tuotekuvat, esitteet, asennus- ja käyttöohjeet sekä muu tuotteeseen liittyvä materiaali

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! Muista listätä tuotekortille kuva, sen perusteella asiakkaat näkevät nopeasti tuotelistauksista sekä tuotekorteilta onko haku tuottanut haluttuja tuloksia ja onko kyseinen laite käyttötarkoitukseen sopiva. Ilman tuotekuvaa ostopäätös voi jäädä tekemättä.

Tuotekorteille on myös mahdollista toimittaa esitteitä, käyttöhjeita sekä tehdä linkkejä toimittajan omille tuotekorteille. Tuoteavauksen yhteydessä sekä kuvatiedostot, liitteet ja linkit voi lisätä Tuotetietostandardi-lomakkeen lopussa tätä tarkoitusta varten varattuihin sarakkeisiin. Muutoin tiedostot tulee joko toimittaa valmiiksi sähkönumerolla nimettynä tai näiden ohessa tulee toimittaa alla olevan esimerkin mukainen tiedosto, joka kertoo mihin sähkönumeroihin tiedosto liittyy.

Katso myös Sähkönumerot.fi yhteistyökumppanit, jotka hyödyntävät Sähkönumerot.fi-tietopalveluun toimitettavaa materiaalia.

Tuotekuvat

Tuotekuvan formaatilla ei ole suurta merkitystä, mutta tuotekuvan laadun tulisi olla niin hyvä, että tukut voivat hyödyntää samaa kuvaa painetuissa tuoteluetteloissaan. Hyvälaatuinen JPEG-kuva on riittävä painomateriaaleihin: kuvan korkeus ja leveys vähintään 5 cm ja resoluutio 300 pikseliä/tuuma (dpi) tai kuvan korkeus ja leveys vähintään 500 pikseliä.

STK toimittaa pyynnöstä sähkönumerorekisteriin tallennettuja kuvia valmiiksi sähkönumerolla nimettynä sähkötarviketukkujen käyttöön. Tuotekuvien ollessa kunnossa sähkönumerorekisterissä, voi toimittaja vähentää kuvien käsittelyyn kuluvaa työmääräänsä ohjaamalla tukkujen kuvakyselyt STK:hon.

3D-kuvat

Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) ja Sähkösuunnittelijat NSS ry ovat luoneet ohjeistuksen taloteknisen sähköalan 3D-tuotekuvien tekoa varten.

3D- ja tietomallipohjainen rakennuskohteiden suunnittelu yleistyy. Myös sähkösuunnittelussa tarvitaan enenevässä määrin sähköalan tuotteista 3D-tuotemalleja, joita voidaan käyttää suunnitteluohjelmissa. Graafisella 3D-tuotemallilla tarkoitetaan CAD-symbolia, joka näyttää tuotteen ulkoiset ominaisuudet kolmiulotteisena kuvana. Sitä käytetään apuna kiinteistöjen ja alueiden mallintamisessa sekä tietomallipohjaisessa suunnittelussa. 3D-kuvan avulla tuotteen ulkonäkö, tilan tarve ja sopivuus kohteeseen voidaan todeta jo suunnitteluvaiheessa.

Tavoitteena on, että ohjeistuksen avulla graafisten 3D-tuotemallien tekeminen helpottuu, käytettävyys paranee ja valmistajille syntyy kustannussäästöjä kun sama 3D-tuotemalli palvelee eri suunnitteluohjelmistoja.

Katso ohjeistus: Ohje 3D-tuotemalleista.

Esitteet, asennus- ja käyttöohjeet sekä muu materiaali

Tuotekorteille liitettävät dokumentit suositellaan toimitettavan PDF-formaatissa.