Takaisin ylösarrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

Usein kysyttyä


Olen kuluttaja ja haluan hankkia sivuilta löytämäni sähkötuotteen. Keneen voin otta yhteyttä?

Ota yhteyttä paikalliseen sähköurakoitsijaan, jonka löydät esimerkiksi www.urakoitsija.fi –palvelun kautta.

Miten sähkönumero lyhennetään?

Sähkönumero lyhennetään tarvittaessa Snro. Linkitettäessä Sähkönumerot.fi-palvelun tuotekortille linkin otsikkona suositellaan käytettäväksi Sähkönumerot.fi-tuotekortti tai tilan puutteessa Snro-tuotekortti.

Miten sähkönumeroa haetaan?

Katso sivu sähkönumeron hakeminen.

Tuleeko tuotteelle hakea uusi sähkönumero, jos sen ominaisuudet muuttuvat?

Tuotteelle tarvitaan uusi sähkönumero silloin, kun sen ominaisuudet muuttuvat oleellisesti verrattuna vanhaan tuotteeseen. Jos tuotteen ominaisuudet muuttuvat niin vähän, että tuotetta voidaan ongelmitta käyttää vanhan tuotteen tilalla eikä muutoksen voida olettaa vaikuttavan tukkujen hinnoitteluun tai varastonhallintaan, voidaan käyttää aiempaa sähkönumeroa. Toisin sanoen tilanne on harkittava tapauskohtaisesti koko toimitusketjun tarpeet huomioon ottaen.

Voinko ”uudelleenkäyttää” sähkönumeroita?

Uudelle tuotteelle tulee aina hakea oma sähkönumero, jotta vältytään sekaannuksilta. Vaikka vanha tuote olisikin poistunut toimittajan valikoimasta, sitä voi olla vielä tukkujen tai muiden toimijoiden varastoissa tai hinnastoissa, joissa sähkönumero kytkee sen vanhan tuotteen tietoihin. Myös tuotevastuun kannalta on tärkeää, että sähkönumero kytkeytyy yksiselitteisesti tiettyyn tuotteeseen. Arkistoitu sähkönumero voidaan ottaa uudelleen käyttöön aikaisintaan neljän vuoden kuluttua arkistoinnista.

 

Jos tuotteella on useita pakkauskokoja, voinko hakea kullekin pakkauskoolle oman sähkönumeron

Tiettyjen kaapeli- ja lampputyyppien eri pakkauksille haetaan vakiintuneen käytännön mukaan kullekin oma sähkönumeronsa. Muut tuotteet tunnistetaan sähkönumerolla eikä eri pakkauskoille anneta omia sähkönumeroita.

Minulla on valaisin, jolle on useita eri kuvun värivaihtoehtoja. Pitääkö minun hakea jokaiselle eri vaihtoehdolle oma sähkönumero?

Sähkönumero yksilöi tuotteen. Jokaiselle eri laitekokonaisuudelle haetaan oma sähkönumero.

Tuleeko kamppanjatuotteelle hakea sähkönumero?

Tukkukohtaisesti on sovittu numeroavaruuksia, joita voidaan käyttää tilapäisesti kampanjatuotteille. Lue lisää Mikä on sähkönumero? -sivulta.

Mitä velvollisuuksia sähkönumeron hakemiseen liittyy?

Lainaus toimitusehdoista: "Toimittajan tulee tarkistaa Sähkönumerot.fi-palvelussa esitetyt tuotetiedot heti sähkönumeron saatuaan ja viipymättä informoida tuotetiedoissa myöhemmin tapahtuneista muutoksista ja havaitsemistaan virheistä. Toimittajan tulee vähintään kerran vuodessa tarkistaa tuotetietojensa oikeellisuus."

Voiko sähkönumeron kirjoittaa ilman etunollia?

Sähkönumero on seitsennumeroinen tuotekoodi. Jos etunollia ei ilmoiteta, tietojärjestelmät eivät tunnista kyseistä sähkönumeroa.