Helppo ja turvallinen käyttää

Innohome Charlie on sähköautojen kotilataukseen suunniteltu turvallinen ja tehokas latausasema. Se on Avainlippu-tuote: suunniteltu ja valmistetaankin Suomessa. Innohome Charlie asennetaan kiinteästi paikalleen ja se on peruslataukseen tarkoitettu eli lataustavan 3 (Mode 3) mukainen laite. Sähköautoille suositeltavin lataustapa on Mode 3, jota kutsutaan peruslataukseksi.

Innohome Charlie latausasemasta on kolme eri versiota, joista jokaisen latausteho on säädettävissä kodin muun sähköistyksen mukaiseksi. Charlie-3 ja Charlie-1 latausasemissa on tyypin 2 liitin, joka on yhteensopiva kaikkien type 2-latauskaapeleiden kanssa. Charlie-C latausasemassa taas on kiinteä 4,8 metrin pituinen latauskaapeli.

Tyylikäs skandinaavinen ulkonäkö mukautuu helposti ympäristöönsä. Erikseen myytävä sadelippa antaa lisäsuojaa ulkoseinäasetuksissa ja kohentaa ulkonäköä entisestään. Innohome Charlie on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Innohome Charlie-C

Innohome Charlie-C latausasemassa on kiinteä type 2-latauskaapeli. Pakkauksessa on myös mukana pidike latauskaapelille, jonka ympärille kaapeli on kätevä pyörittää ja pistoke asettaa, silloin kun lataus ei ole käynnissä. Innohome Charlie-C sopii sekä kolmi- että yksivaiheasennuksiin ja sen latausvirta on säädettävissä 10-32 A välille. Lataus käynnistyy automaattisesti kun latauskaapeli on kytketty auton latausporttiin. Tehoa saatavilla jopa 22 kW. Suomessa kodin sähköistys sallii kuitenkin  n. 7-11 kW tehon, joka on myös sopiva suurimmalle osalle sähköautoja.

3 x 32 A

3-vaihe versio

10-32A

säädettävä latausvirta

2,3 - 22 kW

säädettävä latausteho

Testattua laatua

kolmannen osapuolen testaama*

Latauskaapeli

kiinteä (4,8 m)

Type 2

lataukseen

6mA DC

sisäänrakennettu vikavirtasuojaus (IEC 62955)

Heti valmis

Ei vaadi tunnistautumista

Mode 3

IEC 61851-1

CE

sertifioitu

Made in FIN

Suunniteltu & valmistettu Suomessa

305x219x93 mm

Mitat (k x l x s)

Kuormantasaus

Mahdollisuus liittää 4 laitetta ketjuun.

8A

Maksimilatausvirran rajoitus ulkoisella ohjauksella

*Testi suoritettu Charlie-3:lle, joka on teknisesti samanlainen

Innohome Charlie-3

Innohome Charlie-3 toimiva ratkaisu sähköauton turvalliseen ja tehokkaaseen kotilataukseen. Innohome Charlie-3 on suunniteltu pohjoismaisiin olosuhteisiin ja se on valmistettu Suomessa. Laite on helppo asentaa ja käyttää. Liitä vain auto kiinni Charlie latausasemaan auton mukana tulleella peruslatauskaapelilla ja lataus alkaa automaattisesti. Ajastus onnistuu auton omalla sovelluksella. Innohome Charlie on pienikokoinen ja sen tyylikäs skandinaavinen ulkonäkö on sopivan pelkistetty.  

3 x 32 A

3-vaihe versio

10-32A

säädettävä latausvirta

2,3 - 22 kW

säädettävä latausteho

Testattua laatua

kolmannen osapuolen testaama

6mA DC

sisäänrakennettu vikavirtasuojaus (IEC 62955)

Type 2

liitin

IP44

kotelointi

Heti valmis

ei vaadi tunnistautumista

Mode 3

IEC 61851-1

CE

sertifioitu

Made in FIN

Suunniteltu & valmistettu Suomessa

305x219x160 mm

Mitat (k x l x s)

Kuormantasaus

Mahdollisuus liittää 4 laitetta ketjuun.

8A

Maksimilatausvirran rajoitus ulkoisella ohjauksella

Innohome Charlie-1

Innohome Charlie-1 on turvallinen ja tehokas latausasema 1-vaiheiseen asennukseen. Se soveltuu erityisen hyvin ladattavien hybridien lataukseen. Innohome Charlie-1 on korkealaatuinen ja erityisesti pohjoismaisiin sääolosuhteisiin suunniteltu latausasema. Innohome Charlie-1:n asennettavuuteen on panostettu jo suunnitteluvaiheessa. Sen rakenne ja selkeät asennusohjeet tekevät asennuksesta mahdollisimman nopean. Skandinaavisen tyylikkään muotoilunsa ansiosta latausasema mukautuu helposti ympäristöönsä.

1x32A

1-vaihe versio

10-32A

Säädettävä latausvirta

2,3 - 7,4 kW

Säädettävä latausteho

Testattua laatua

kolmannen osapuolen testaama

6mA DC

Sisäänrakennettu vikavirtasuojaus (IEC 62955)

Type 2

liitin

IP44

Kotelointi

Heti valmis

Ei vaadi tunnistautumista

Mode 3 lataustapa

IEC 61851-1

CE

Sertifiointi

Made in FIN

Suunniteltu ja valmistettu Suomessa

305x219x160 mm

Mitat (k x l x s)

Asennus

Innohome Charlien asennuksen helppouteen on panostettu jo suunnitteluvaiheessa. Sen rakenne ja selkeät asennusohjeet tekevät asennuksesta mahdollisimman nopean. Laitteen teho on säädettävissä asennuskohteeseen parhaiten sopivaksi (max. 22kW) huomioiden kodin muu sähköistys. Suomessa laite usein asennetaan toimimaan 16A virralla, jolloin 3-vaiheasennettuna saadaan 11kw tehoa. Tuotteeseen on sisäänrakennettuna vikavirtasuoja (6mA DC), joten asennuskohteeseen ei tarvitse hankkia kallista B-tyypin vikavirtasuojaa – tavallinen A-vikavirtasuoja sähkökaapissa riittää.  Asennuksen voi tehdä vain ammattimainen asentaja. Asennukseen tarvittava aika riippuu täysin asennuspaikasta (kaapelointi, läpiviennit, sähkökaappiin tarvittavat muutokset). Parhaimmillaan se vie vain noin tunnin. Ota yhteyttä paikalliseen asentajaasi ja sovi asennuksesta. Kuluttajat eivät saa itse asentaa pienjännitteisiä sähkölaitteita. 

Käyttö

Liitä kaapeli kiinni ja lataa. Siinä kaikki. Et tarvitse ylimääräisiä sovelluksia. Innohome Charlien LED-valot kertovat latauksen tilan ja koska lataus on valmis.

Tyypilliset ulkopistorasiat (suko) eivät ole suunniteltu sähköautojen toistuvaan ja pitkäaikaiseen lataamiseen. Ne voivat ylikuumentua ja olla vaarallisia käytössä. Tavallisesta pistorasiasta lataaminen on myös paljon hitaampaa kuin ajoneuvon lataamiseen suunnitellusta latausasemasta.

Innohome Charlie latausasemalla lataat turvallisesti. Voit huoletta jättää autosi latautumaan yön yli ja nukkua itse rauhallisesti.

Innohome Charlie toimii 32A maksimilatausvirralla. Charlie-1 lataa autoasi 7,4 kW maksimiteholla ja Charlie-3 22 kW maksimiteholla. Autosi latautuu varmasti täyteen yön aikana. Tunnin latauksella, riippuen autosi latauskyvystä sekä kotisi sähköistyksestä, saat parhaimmillaan noin 120 kilometriä ajomatkaa.

Talvella kodin merkitys latauspaikkana korostuu. Kylmän ilman myötä auton kulutus kasvaa ja siten myös latausväli saattaa tihentyä.

Lue lisää kotilatauksesta talvella

Käyttökokemuksia & uutisia

Tiesitkö, että kotonakin kannattaa ladata latausasemasta eikä suoraan pistorasiasta?