Valikko
Tikkaiden turvallinen käyttö

Kotimaiset tikkaat

Ammattikäyttöön
Tutustu tuotteisiimme

Suomi-Tikas Oy on vuonna 1979 perustettu metallialan suomalainen perheyritys, joka toimii nykyään Peltosten perheen kolmannessa sukupolvessa.

Valmistamme alumiinista ammattitikkaat, työpukit sekä erityisesti teollisuuden ja logistiikan tarpeisiin vastaavat erilaiset huolto- ja nousuportaat. Tuotteemme on suunniteltu turvallisiksi ja ammattikäyttöä kestäviksi.

Kaikki valikoimamme tikkaat, pukit ja porrastasot ovat omaa tuotantoamme, jotka valmistetaan alusta saakka toimitiloissamme Sipooon Talmassa.

Tuotteemme saavat paljon kiitosta kestävyydestään, tukevuudestaan sekä toiminnallisuudestaan. Siitä huolimatta haluamme tehdä jatkuvaa kehitystyötä parantaaksemme niiden ominaisuuksia.

Tehty Suomessa - Made in Finland

Miksi valita Suomi-Tikas?

Kotimaisuus

Suomi-Tikkaat valmistetaan alusta loppuun saakka Suomessa, omalla tehtaallamme Sipoon Talmassa. Ne ovat siis oikeasti kotimaiset tikkaat. Pyrimme suosimaan kotimaisuutta myös niissä tuotteiden osissa, joita emme itse valmista. Viiravanerilevyt tulevat meille suomalaiselta sahalta ja tikkaiden liukuesteet suomalaiselta valmistajalta.

Luotettavuus ja turvallisuus

Vaikka itse rakastamme huonoa huumoria ja sitä saattaa livahtaa myös mainoksiimme, suhtaudumme tuotteidemme laatuun, pitkäikäisyyteen sekä turvallisuuteen hyvin vakavasti. Ne ovat kriteereitä joista emme tingi.

Kestävyys

Tuotteemme on tehty kestämään, mutta haluamme tehdä niistä vielä pitkäikäisempiä!
Tikkaissa ja pukeissa on muutamia kovassa käytössä kuluvia osia, kuten liukuestetassut sekä sivurajoittajat. Nämä osat ovat vaihdettavissa, ja haluamme olla omalta osaltamme edistämässä kestävää kehitystä; lähetämme asiakkaallemme nuo käytössä kuluneet osat tuotteisiimme veloituksetta.

Uudistuminen

Tuotteemme saavat paljon kiitosta kestävyydestään, tukevuudestaan sekä toiminnallisuudestaan. Siitä huolimatta haluamme tehdä jatkuvaa kehitystyötä parantaaksemme niiden ominaisuuksia. Emme koskaan halua olla tilanteessa, jossa uudistuminen ei enää innosta, ja onneksi mainio työtiimimme pitää innostusta yllä.

Tulevaisuus

Haluamme nyt ja tulevaisuudessa olla helposti lähestyttävä, kilpailukykyinen ja luotettava ammattitikkaiden kotimainen valmistaja, jonka tuotteet tunnetaan laadukkaina ja toiminta läpinäkyvänä.

Pysyvyys

Kaikista muutoksista huolimatta palolaitoksen kolmiosaisten jatkotikkaiden (KTS-390 PK) valmistus jatkuu. Nuo kyseiset tikkaat löytyvät edelleen mallistostamme, sekä tietysti paloautojen katoilta.

Suomi-Tikas Oy Henkilökunta
Laatua
Pitkäikäisyyttä
Turvallisuutta

Suomi-Tikkaan historiaa

Vuonna 1979 Sakari Peltonen perusti yrityksen, joka aloitti valmistamaan alumiinista pelastuslaitoksen tarpeisiin kolmiosaisia jatkotikkaita. Tuota tikasmallia (JT-384 PK) valmistettiin 25 vuotta.

Vuonna 1984 Sakarin työpariksi astui Markku Peltonen, Sakarin poika. Markun ansiosta yrityksen tikasvalikoima laajeni vuosien mittaan vastaamaan myös muiden ammattiryhmien tarpeita. Markun käsialaa on myös yrityksemme logo, tikkaita kantava ”Piipertäjä”.

Nykyään, vuodesta 2017 lähtien Suomi-Tikas Oy toimii Peltosten perheen kolmannessa sukupolvessa, Markun poikien Manuel ja Samuel Peltosen luotsaamina, edelleen vahvasti perheyrityksenä.