Takaisin ylös arrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

ETIM-luokittelu

ETIM sisältää tuoteryhmiä, tuoteluokkia, ominaisuuksia ja arvoja.

ETIM on jaettu sähköteknisten tuotteiden osalta yli 2700 tuoteluokkaan. Tuoteluokkiin on määritelty ominaisuuksia, jotka kyseiseen luokkaan kuuluvista tuotteista tulee ilmoittaa. Tuoteryhmä on luotu lähinnä luokkien järjestämiseksi tiettyihin kokonaisuuksiin ja pääpaino ETIMissä on tuoteluokissa ja kunkin tuoteluokan määritellyissä ominaisuuksissa.

Ominaisuudet on yksilöity tarkasti ja ominaisuuden saama arvo on useimmiten valittava ennalta määritellyistä arvoista. Esimerkiksi, jos tuotteelle määritellään ominaisuus Väri, annettuina arvoina voivat olla musta, valkoinen, harmaa jne.

Ominaisuus on aina tyypiltään joku seuraavista:

  • Looginen (L) eli arvo voi olla tosi tai epätosi. Ominaisuus: Sisältää virtalähteen – Arvo: Kyllä
  • Aakkosnumeerinen (A) eli arvo koostuu kirjaimista ja/tai numeroista. Ominaisuus: Väri – Arvo: Valkoinen
  • Numeerinen (N) eli arvo koostuu pelkistä numeroista. Ominaisuus: Napojen lukumäärä – Arvo: 3
  • Arvoalue (Range) eli arvo koostuu ominaisuuden ala ja yläarvosta. Ominaisuus: Lämpötila-alue – Arvo: 20-40 °C

Kaikilla tuoteryhmillä, luokilla, ominaisuuksilla ja arvoilla on yksilöllisenä tunnisteena 8-merkkinen koodi, jonka avulla tuotetietoja voi helposti välittää eri maiden tai kielialueiden välillä. Esimerkiksi Valaisimet-ryhmän koodi on EG000027, ja tähän ryhmään kuuluvan luokan Ripustusvalaisin koodi on EC001743. Luokassa yhtenä ominaisuutena on Valonlähteen tyyppi, jonka koodi on EF002423 ja kyseinen ominaisuus voi saada arvon Monimetallilamppu, jonka koodi on EV001112. Sama ominaisuus Valonlähteen tyyppi esiintyy myös useissa muissa luokissa, mutta se voi saada erilaisia arvoja riippuen missä luokassa ominaisuus esiintyy.