Takaisin ylös arrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

Oppimateriaali sähköalan oppilaitosten ja yritysten käyttöön

Sähköteknisten tuotteiden hankinta 

Sähköteknisellä alalla on Suomessa käytössä koko toimitusketjua – valmistajat, tukut, urakoitsijat, suunnittelijat – palveleva ainutlaatuinen tuotetietopalvelu, josta löytyy kattavat tuotetiedot 600.000 sähköteknisen alan tuotteesta veloituksetta ja ilman käyttäjätunnuksia.

Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelu tarjoaa käyttäjille monipuoliset työkalut:

 • Etsi tarvitsemasi tuotteet - hakutoiminnot ovat erittäin monipuoliset
 • Tuotteen tiedot ja ohjeet löydät tuotekortilta
 • Vertaile tuotteita Vertailu-näkymässä
 • Määrittele tärkeimmät tekniset ominaisuudet
 • Tallenna Pdf:ksi, Exceliin, Zip:ksi tai vie Hanketiedot.fi-verkkokansioon

Sähkönumerot.fi-palvelun tarjoamien mahdollisuuksien tunteminen kuuluu sähköalan opetussuunnitelmaan

Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon opintosuunnitelmassa (luku 4.1.1 Sähkö- ja automaatiotekniikan perusosaaminen, kohta Sähköasennusmateriaalien tunteminen ja käyttö) todetaan, että opiskelijan/tutkinnon suorittajan tulee osata hyödyntää tarvikelistoja tehdessään tietolähteitä, kuten Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelua.

Valmiit oppimateriaalit

Opetuksen helpottamiseksi Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) on laatinut oppilaitosten ja yritysten käyttöön oppimateriaalin:

 • Sähköteknisten tuotteiden hankinta -esitys, jossa 30 dian tietopakettina on esitelty sähköteknisten tuotteiden hankintaprosessia ja sitä, miten sähkönumero palvelee koko toimitusketjua.

 • Viisi noin 20 minuuttia kestävää harjoitussarjaa, jotka tekemällä opiskelija tutustuu tietopalvelun
  monipuolisiin toiminnallisuuksiin. Jokainen harjoitussarja sisältää viisi harjoitustehtävää.
  Harjoitustehtävien tekemiseksi opiskelijalla pitää olla internet-yhteys Sähkönumerot.fi-sivustolle ja 5. harjoitussarjan suorittamiseksi käyttäjätunnus Hanketiedot.fi-verkkokansioihin.

 • Harjoitusten vastaukset on kerätty erilliseen salasanalla suojattuun tiedostoon. Salasanan opettaja saa pyynnöstä STK:n toimistosta. Lähetä pyyntö tuotetiedot(at)stkliitto.fi tai soita STK:n toimistoon.

Kaikki ideat tämän oppimateriaalin  kehittämiseksi ja parantamiseksi ovat lämpimästi tervetulleita! Ota yhteyttä STK:n toimistoon.