Takaisin ylös arrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

Muut tiedot – takuuaika, alkuperämaa, korvaava tuote, varaosat jne. (TT500 - TT591)

 
Takuuaika (TT500)

Tuotteelle määritetty takuuaika, joka ilmoitetaan kuukausissa.

Alkuperämaa (TT501)

Alkuperämaa on maa, jossa tavara on tuotettu tai valmistettu. Mikäli tavaraa on valmistettu kahdessa tai useammassa maassa, alkuperämaa on maa, jossa viimeisin merkittävä ja taloudellisesti perusteltu valmistus tai käsittely on tapahtunut. Oppaan lopussa on taulukko alkuperämaalyhenteistä. Huomioithan, että EU ei ole alkuperämaa.

Tullikoodi (TT502)

Tullikoodi eli EU-tullinimike ilmoitetaan 8-14 merkkisenä. CN8-koodi Ilmoitetaan kahdeksanmerkkisenä ja TARIC-koodi ilmoitetaan 10 merkkisenä + mahdollinen lisäkoodi 4 merkkiä. Tarkemmat tiedot tullikoodeista löytyy Tullin nettisivuilta: www.tulli.fi .

Päivämääräkentät


Arkistointipvm (TT510)

Arkistointipäivämäärä-kentässä voi ilmoittaa sen päivämäärän, jolloin tuote halutaan arkistoida. Kenttää käytetään yhdessä Operaatio-sarakkeen (TT000) P-kirjaimen kanssa. Arkistoidut tuotteet eivät tule mukaan listauksiin, ellei merkitse hakukriteeriksi Hae myös arkistoiduista tai hakee tuotetta sähkönumerolla.

Julkaisupvm (TT511)

Julkaisupäivämäärä-kenttään merkitään tuoteavausten yhteydessä se päivämäärä, jolloin tuote halutaan julkaista. Jos tulevaa päivämäärää ei ole annettu, tuote julkaistaan heti kun se on hyväksytty.

Muutospvm (TT512)

Kun tuotetietoja ladataan Sähkönumerot.fi -palvelusta, näkyy muutospäivämäärä-kentässä se päivä, jolloin tuotteen tietoja on viimeksi muutettu. Kentän tieto tulee järjestelmästä eikä sitä täytetä tuotetta avatessa tai tuotteen tietoja muokattaessa.

Perustamispvm (TT513)

Perustamispäivämäärä kertoo päivän, jolloin tuote on perustettu Sähkönumerot.fi -palveluun. Useimmiten perustamispäivämäärä ja julkaisupäivämäärä ovat samat, paitsi jos tuote on päätetty julkaista vasta myöhemmin.

Korvattu ja korvaava tuote


Korvaavan tuotteen sähkönumero (TT520)

Korvaavan tuotteen sähkönumero näkyy arkistoidun tuotteen tuotekortilla ja siitä on suora linkki korvaavan tuotteen tuotekortille. Jos siis arkistoidulle tuotteelle on toimittajan valikoimissa olemassa korvaava tuote kannattaa se ilmoittaa tähän kenttään.

Korvatun tuotteen sähkönumero (TT521)

Jos tuote korvaa jonkun toimittajan jo arkistoiman tuotteen, sen sähkönumero näkyy tuotteen tuotekortilla ja siitä on suora linkki arkistoituun tuotteeseen.

Tarvittavat muut tuotteet, varaosat, rinnakkaistuotteet ja varusteet


Tarvitset myös näitä tuotteita (TT530)

Jos tuote toimiakseen vaatii muita tuotteita, lisää näiden tuotteiden sähkönumero/sähkönumerot pilkulla erotettuna tähän kenttään..


Varaosat (TT531)

Jos tuotteella on omalla sähkönumerolla olevia varaosatuotteita, ilmoitetaan näiden tuotteiden sähkönumerot pilkulla erotettuna tähän kenttään.

Rinnakkaistuotteet (TT532)

Tähän kenttään ilmoitetaan pilkulla erotettuna tuotteen rinnakkaistuotteiden (vaihtokelpoisten tuotteiden) sähkönumero.*

Rinnakkaistuotteet (TT533)

Tähän kenttään ilmoitetaan pilkulla erotettuna tuotteen valinnaisten lisävarusteiden sähkönumero.

Muita kenttiä

 


Yleisnimi ja tuotesarja yhdistettynä (TT590)

Tuotetta avatessa tai tuotetietoja muokattaessa tätä kenttää ei täydennetä, tieto siihen haetaan automaattisesti järjestelmästä. Jotkut tukut hyödyntävät kenttää omissa järjestelmissään.

Vaatii ammattilaisen asennusta (TT591)

Tässä kentässä ilmoitetaan, jos tuote vaatii ammattilaisen asennusta. Tieto näkyy tuotekortilla Muut tiedot -kohdassa.