Takaisin ylös arrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

Tuotteen edustus vaihtuu maahantuojalta toiselle

Jos tuotteen valmistaja siirtää tuotteen edustuksen maahantuojalta toiselle, sähkönumero ja kaikki olemassa olevat tuotetiedot tulee Sähkönumerot.fi-palvelussa ensin arkistoida, jolloin vuosienkin päästä tuotteen maahantuoja ja kattavat tuotetiedot sekä niihin liittyvä tuotevastuu on selvitettävissä arkistointipäivämäärän perusteella.

Arkistoinnin jälkeen kyseinen sähkönumero voidaan avata uudelle maahantuojalle pääosin samoilla tuotetiedoilla.

Osapuolten tulee keskenään sopia siitä, millainen korvaus vanhalle maahantuojalle tulee suorittaa Sähkönumerot.fi-tuotekorteille täytetyistä hyvistä tuotetiedoista, jos ne kopioidaan arkistoidulta tuotteelta uudelleen avatulle tuotteelle.

STK ei korvausta määrittele, mutta ehdottaa, että korvauksen arvioinnissa huomioidaan seuraavat tekijät:

  • Sähkönumerointiin ja Sähkönumerot.fi-palvelun käyttöön perehtymisestä on vanhalle maahantuojalle aiheutunut työpanos, josta maksettava kohtuullinen korvaus lienee suuruusluokkaa 500-1500 € alv 0 %.
  • Siirrettävien tuotetietojen arvo riippuu niiden laadusta, jota arvioitaessa tulee huomioida, onko pakollisten tietojen lisäksi annettu myös täydentävät tiedot, asianmukaiset tuotekuvat, tarvittavat dokumentit, tuotekuvaustekstit ja ETIMin mukaiset tekniset tiedot. Korvauksen määrään tulisi vaikuttaa myös se, miten paljon alkuperäinen maahantuoja on käyttänyt aikaa näiden tietojen hankintaan ja täyttämiseen vai onko esim. ETIM-tiedot tai tuotekuvat saatu päämieheltä helposti Sähkönumerot.fi-palveluun luettavassa muodossa. Kohtuullinen korvaus hyvistä tuotetiedoista lienee suuruusluokkaa 10-30 euroa/tuote alv 0 %.
  • Vanhalla, vakiintuneella, asiakkaiden hyvin tuntemalla sähkönumerolla saattaa myös joskus olla markkinoinnillista arvoa.