Takaisin ylös arrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

Sähkönumeroista on hyötyä toimitusketjun eri osapuolille

Tuotteen tunnistaminen on helppoa, kun käytetään yhteistä tuotekooditusta, sillä muutoin samasta tuotteesta olisi käytössä useita eri koodeja, kuten valmistajan, maahantuojan, tukun ja urakoitsijan käyttämä koodi.

Kun maahantuoja- tai valmistaja toimittaa tuotteensa tiedot Sähkönumerot.fi-palveluun, tuotteiden tiedot ovat helposti koko toimitusketjun saatavilla ja hyödynnettävissä. Lisäksi kertaalleen oikeassa muodossa tallennettu tieto siirtyy alan muihin järjestelmiin virheittä ja tuotekortilla voi helposti välittää asiakkaille tiedon esimerkiksi poistuneen tuotteen korvaavasta uudesta tuotteesta.

Merkittävimpien tukkujen tuoteluetteloissa tuotesivut on linkitetty suoraan Sähkönumerot.fi-tuo-tekortteihin, jolloin lisätiedon saaminen on nopeaa.

Urakoitsijoiden hankintaprosessi tehostuu, kun tukkuhintoja voi vertailla suoraan järjestelmissä ja lisäksi yhden koodin käyttäminen nopeuttaa ja yksinkertaistaa tilausten käsittelyä, toimitusten vastaanottoa, laskujen tarkastamista sekä varastonhallintaa, jolloin tarkkuus lisääntyy ja virheiden välttäminen on helpompaa.

Eri järjestelmiä voidaan linkittää toisiinsa sähkönumeron avulla. Esimerkiksi urakoitsija voi tilata tuotteen suoraan toiminnanohjausjärjestelmästään ja tilaus välittyy sähköisesti tukun tilausjärjes-telmään (EDI-tilaus).

Linkitykset tuotekorteille alalla käytössä olevista ohjelmistoistaSähkönumerot.fi-palvelun tuotetietoja välitetään yhteistyökumppaneina toimivien ohjelmistotalojen välityksellä esimerkiksi sähkösuunnittelun ja urakoinnin materiaalihallinnan ohjelmistoihin, joista on suorat linkit Sähkönumerot.fi-palvelun tuotekorteille. Näin lisätietojen saaminen tuotteesta on helppoa ja nopeaa.

Toimintaprosessi - toimitusketjun tuotetietovirrat