Takaisin ylös arrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

Tuotteeseen liittyvät koodit (TT010 - TT080)

 
Sähkönumero (TT010)

Sähkötoimialalla on käytössä 7-numeroinen koodi, joka yksilöi tuotteen. Sähkönumeron kaksi ensimmäistä numeroa kertoo sen tuoteryhmän, johon tuote kuuluu. Esimerkiksi kaikki 45-alkuiset sähkönumerot viittaavat ulkovalaisimiin.

Kun tuotteelle haetaan sähkönumeroa, valitaan ensimmäiseksi tuotteelle oikea tuoteryhmä, sillä tuotetta ei voi enää myöhemmin siirtää toiseen tuoteryhmään. Jos tuote voisi toimintojensa puolesta kuulua useampaan ryhmään, valitaan se tuoteryhmä, joka vastaa tuotteen ensisijaista käyttötarkoitusta.

Tuoteryhmät löytyvät hakutoimintojen Tuoteluettelosta.

 
Sähkönumero SE (TT011) ja Sähkönumero NO (TT012)

Ruotsissa käytössä oleva sähkönumero eli E-nummer ja Norjassa käytössä oleva sähkönumero eli Elnummer. Ruotsissa sähkönumeroita hallinnoin Sveriges Elgrossisters Service AB eli SEG (www.seg.se/E-nummerbanken) ja Norjassa Elektroforeningen eli EFO (efobasen.efo.no).

LVI-numero (TT020)

LVI-tuotteilla on oma kansallinen tuotekoodi, jota kutsutaan LVI-numeroksi. Suomessa LVI-numeroita hallinnoi LVI-Numero Oy (lvi-info.fi).

LVI-numero SE (TT021) ja LVI-numero NO (TT022),Ruotsissa käytössä oleva LVI-numero eli RSK-nummer ja Norjassa käytössä oleva LVI-numero eli NRF-nummer. Ruotsissa LVI-numeroita hallinnoi VVS Information Data AB (rskdatabasen.se) ja Norjassa Norske Rørgrossisters Forening NRF (www.vvsnrf.no).
Rakennustuotenumero (TT030), Suomessa käytössä oleva rakennustuotteiden tuotenumero. Rakennustuotenumeroa hallinnoi Rakennutieto (www.rakennustieto.fi).
Rakennustuotenumero SE (TT031) ja Rakennustuotenumero NO (TT032), Ruotsissa ja Norjassa käytössä oleva rakennustuotteiden tuotenumero.
 
Toimittajan tuotekoodi (TT050)

Toimittajan oma tuotekoodi tai tyyppitunnus. Jos toimittajalla ei ole omaa tuotekoodia käytössä, käytetään tässä kentässä sähkötuotteilla sähkönumeroa, sillä joissakin tietojärjestelmissä toimittajan tuotekoodi -tietoa tarvitaan tuotteen tunnistamiseen.

 
Toimittajan tuotekoodi2 (TT051)

Toimittajan tuotekoodi2 -kenttään voi ilmoittaa esimerkiksi tehtaan tuotteelle antaman koodin. Kenttää voi tarvittaessa hyödyntää mm. dynaamisissa linkityksissä Sähkönumerot.fi tuotekorteilta toimittajan tuotesivuille.

 
GTIN-koodi (TT052)

Yksittäisen tuotteen GTIN-koodi. Kentässä voi ilmoittaa myös 13 merkkiä lyhyemmät tai pitemmät GTIN-koodit (8, 12 tai 14 -merkkiset). Alan suositus on 13-merkkinen GTIN-koodi.

Kuljetuspakkauksien GTIN-koodit ilmoitetaan logistiikkatiedoissa, kentissä TT411, TT418, TT425 ja TT432.

 
ETIM-luokan koodi (TT060)

ETIM on kansainvälinen tuoteluokittelujärjestelmä, joka määrittelee mitä teknisiä tietoja tuotteesta tulee ilmoittaa. Katso tämän ohjesivuston kohta ETIM - tekniset tiedot.

 
Sähkönimikkeistö-koodit (TT061)

Sähkönimikkeistö on suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden käyttämä dokumentoinnin ja suunnittelun hierarkia. Tuotteelle annetaan S2010-luokka automaattisesti Yleisnimen perusteella eli sitä ei voi itse määritellä tuotteelle. Luokitusta käytetään yhtenä Sähkönumerot.fi-järjestelmän hakusuodattimena.

 
Talo 2000 Rakennustuotenimikkeistön koodit (TT070)

Rakennustuotenimikkeistö luokittelee hyödykkeet, jotka asennetaan rakennukseen pysyvällä tavalla tai käytetään loppuun rakentamisen aikana. Tämä kenttä ei ole käytössä sähkönumerot.fi-tuotekortilla.

 
Tuotteeseen liittyvät hEN-standardit (TT071)

Harmonisoitu tuotestandardi eli hEN on CE-merkintään johtava tuotestandardi, joka määrittää tuotteilta selvitettävät ominaisuudet, valmistuksen laadunvalvonnan vaatimukset ja CE-merkinnässä ilmoitettavat tiedot. hEN-standardeja voi hakea osoitteesta: http://www.henhelpdesk.fi.
Tuotteeseen liittyvät hEN-standardien tunnukset ilmoitetaan pilkulla erotettuna.

 
DoP-tunniste (TT072)
DoP (Declaration of Performance) eli suoritustasoilmoitus. DoP-dokumentin tunniste, joka voi
sisältää kirjaimia ja/tai numeroita. Tunnisteen merkkimäärää ei ole rajoitettu.
 
UNSPSC-koodi (TT080)

United Nations Standard Products and Services Code. Kansainvälinen kahdeksannumeroinen tuoteluokittelustandardin koodi. Sähkönumerot.fi-järjestelmä antaa koodin automaattisesti yleisnimen perusteella ellei kenttää ole täytetty. Jotkut tukkujen asiakkaat vaativat tätä tietoa.