Takaisin ylös arrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

Usein kysytyt kysymykset

 

Tuleeko tuotteelle hakea uusi sähkönumero, jos sen ominaisuudet muuttuvat?

Tuotteelle tarvitaan uusi sähkönumero silloin, kun sen ominaisuudet muuttuvat oleellisesti verrattuna vanhaan tuotteeseen. Jos tuotteen ominaisuudet muuttuvat niin vähän, että tuotetta voidaan ongelmitta käyttää vanhan tuotteen tilalla eikä muutoksen voida olettaa vaikuttavan tukkujen hinnoitteluun tai varastonhallintaan, voidaan käyttää aiempaa sähkönumeroa. Toisin sanoen tilanne on harkittava tapauskohtaisesti koko toimitusketjun tarpeet huomioon ottaen.

 

Voinko kierrättää sähkönumeroa?

Uudelle tuotteelle tulee aina hakea oma sähkönumero, jotta vältytään sekaannuksilta. Vaikka tuote poistuu toimittajan valikoimista, se täytyy olla kytkettävissä sähkönumeroon vielä tuotteen koko käyttöiän ajan. Myös tuotevastuun kannalta on tärkeää, että sähkönumero kytkeytyy yksiselitteisesti tiettyyn tuotteeseen.

 

Jos tuotteella on useita pakkauskokoja, voinko hakea kullekin pakkauskoolle oman sähkönumeron?

Sähkönumero haetaan aina yksittäiselle tuotteelle ja tuotteen tiedoissa ilmoitetaan kaikki pak- kauskoot. Poikkeuksena tietyt kaapeli- ja lampputyypit, joiden erikokoisille pakkauksille haetaan vakiintuneen käytännön mukaan kullekin oma sähkönumeronsa. Minulla on valaisin, jolle on useita eri kuvun värivaihtoehtoja.

 

Pitääkö minun hakea jokaiselle eri vaihtoehdolle oma sähkönumero?

Sähkönumero yksilöi tuotteen. Jokaiselle eri laitekokonaisuudelle haetaan oma sähkönumero.

 

Tuleeko kampanjatuotteelle hakea sähkönumero?

Tukkukohtaisesti on sovittu numeroavaruuksia, joita voidaan käyttää tilapäisesti esimerkiksi juuri kampanjatuotteille. Tilapäisiä sähkönumeroita ei ilmoiteta liittoon, vaan kukin tukku ylläpitää niitä omissa järjestelmissään.

 

Mitä velvollisuuksia sähkönumeron hakemiseen liittyy?

Lainaus toimitusehdoista: ”Toimittajan tulee tarkistaa Sähkönumerot.fi-palvelussa esitetyt tuote- tiedot heti sähkönumeron saatuaan ja viipymättä informoida tuotetiedoissa myöhemmin tapah tuneista muutoksista ja havaitsemistaan virheistä. Toimittajan tulee vähintään kerran vuodessa tarkistaa tuotetietojensa oikeellisuus.” Luet tarkemmin kohdasta Mikä on sähkönumero -> Toimitusehdot.

 

Miksi toimittajan esitteessä mainitaan SSTL-numero. Onko se sama kuin sähkönumero?

Sähkönumeroa on joissain yhteyksissä aikaisemmin kutsuttu myös SSTL-numeroksi, johtuen liiton entisestä nimestä Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry.

 

Voiko sähkönumeron kirjoittaa ilman etunollia?

Sähkönumero on seitsennumeroinen tuotekoodi. Jos etunollia ei ilmoiteta, tietojärjestelmät eivät tunnista kyseistä sähkönumeroa.

 

Voiko sähkönumeron kirjoittaa muotoon 43 007 52?

Tietojärjestelmissä sähkönumero kirjoitetaan aina ilman välilyöntejä, ellei muuta ole ohjeistettu. Välilyönnillisten sähkönumeroiden käyttäminen vaikeuttaa numeroiden koneellista käsittelyä. Painotuotteissa voi sähkönumeron voi esittää välilyönnein ryhmiteltynä 2+3+2 -muodossa.