Takaisin ylös arrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

Kuka hakee?

Sähkönumeron hakee tuotteelle tuotteen valmistaja tai maahantuoja.

Mistä ja miten haetaan?

Sähkönumerorekisteriä ylläpitää Sähköteknisen Kaupan Liitto ja sen palveluyhtiö STK-Tietopalvelut.

Toimittaja (=valmistaja/maahantuoja) ylläpitää itse tuotetietoja Sähkönumero.fi-palvelussa. Itsepalvelun käyttäjätunnukset saa lähettämällä vapaamuotoisen käyttäjätunnuspyynnön osoitteeseen: tuotetiedot@stkliitto.fi.

Milloin haetaan?

Sähkönumero haetaan hyvissä ajoin ennen kuin tuotetta aletaan toimittaa tukkuihin tai sähkönumeroa tarvitaan pakkaustietoja yms. varten. Varsinkin uusien hakijoiden on hyvä varautua siihen, että tuotetietoihin voidaan pyytää tarkennuksia ja täydennyksiä ennen kuin sähkönumero määritetään tuotteelle.

Miten haetaan?

Jos et ole ennen hakenut sähkönumeroita, toimi näin:

  • Täydennä ainakin vähimmäistiedot tuotteesta Tuotetietostandardiin.
   Kursorin vienti excel-tiedoston otsikkoalueelle tuo esiin pikaohjeet. Tuotteen tiedot täydennetään ’Tuotetiedot’ –nimiselle välilehdelle. Välilehdiltä löytyy myös ohjeita, esimerkkejä ja koodilyhenteitä.
  • Lähetä tiedosto osoitteeseen tuotetiedot@stkliitto.fi ja pyydä samalla itsepalvelutunnuksia, jolloin voit seuraavalla kerralla kirjautua itsepalveluun.

 

Jos olet hakenut jo ennenkin tuotteille sähkönumeroa ja tiedät mitä tuotetietoja ja missä muodossa sähkönumeron saamiseksi tarvitaan, pyydä käyttäjätunnus Sähkönumerot.fi-palveluun ja voit itsepalvelussa:

  • luoda uusia sähkönumeroita
  • arkistoida tuotteita, jotka eivät enää tarvitse sähkönumeroa
  • lisätä/korjata tuotteen perustietoja
  • lisätä tuotekuvaustekstin tuotteelle
  • lisätä tuotteelle kuvia
  • lisätä linkkiosoitteen toimittajan omalle tuotekortilla
  • lisätä tuotekortille dokumentin, esimerkiksi käyttöohjeen tai esitteen

Ennen tietojen täyttämistä tutustu tämän ohjesivuston sisältöön.

 

Kauanko sähkönumeron saaminen kestää?

Itsepalvelussa sähkönumeron saa heti.

Jos kuitenkin tarvitset toimiston apua, niin tiedot käsitellään saapumisjärjestyksessä mahdollisimman pian. Jos tuotetiedot on annettu ohjeiden mukaisesti eikä niissä ole puutteita, saa sähkönumeron yleensä 2-3 arkipäivän sisällä. Palvelun joskus ruuhkautuessa esimerkiksi ennen alan messuja ja loma-aikoina, toimitusaika voi olla pidempi.